Hoe blijft u fit in de zomerstop? | Praktijk Kevenaar • fysiotherapie en orthopedische manuele therapie • Zundert
076 - 597 61 73

Hoe blijft u fit in de zomerstop?

28 mei is het weer zo ver: de zomerstop voor veel sportclubs. Tijdens deze landelijke stop worden er geen wedstrijden gespeeld en zijn er geen trainingen. Zo kan u lekker op vakantie of herstellen van een blessure. Toch wilt u ook na de zomer weer lekker fit het veld op stappen. Onze sportfysiotherapeut Pascalle heeft daarom een paar tips verzameld om uw conditie lekker op peil te houden deze zomer. 

 

Tip 1: Sporten met een strak schema

Voor de echte fanatiekelingen onder ons is het verstandig om te sporten met een strak schema. Door het maken van een sportschema zorgt u er namelijk voor dat u dagelijks bezig bent met uw conditie. U kan verschillende sporten meenemen in het schema, zoals hardlopen, krachttraining of zomersporten als fietsen, surfen of zwemmen. Het sportschema kunt u zo intensief maken als u zelf wilt; zo kunt u iets voor elke dag plannen, maar ook eens in de twee dagen is genoeg om uw conditie op peil te houden. Zorg er vooral voor dat u uzelf niet overbelast en neem tussendoor genoeg rust. 

 

Tip 2: Hoe meer zielen hoe meer vreugd

Het kan erg moeilijk zijn om uzelf te motiveren in de zomerstop. U zit natuurlijk veel liever met een wijntje of biertje op het terras of in de achtertuin. Vaak helpt een sportmaatje voor extra motivatie. Samen sporten zorgt niet alleen voor meer plezier, maar u kunt elkaar ook blijven motiveren. Het is wel belangrijk niet te afhankelijk te zijn van uw sportmaatje. Heeft hij of zij een keer geen zin? Ga dan lekker alleen sporten!

 

Tip 3: Let goed op uw voeding

Buiten in het zonnetje sporten is natuurlijk erg lekker, maar ook erg warm. Door het warme weer zweet u veel meer, waardoor het extra belangrijk is om goed te drinken. Drink op een dag genoeg water en let extra op uw voeding. Zo kan uw lichaam wel wat extra koolhydraten en eiwitten gebruiken tijdens drukke sportdagen, probeer deze dan ook altijd aan uw maaltijden toe te voegen. Producten als groenten, vlees/vis, volkoren producten en noten bevatten veel eiwitten, gezonde vetten en koolhydraten.

 

Tip 4: Maak het uzelf niet te moeilijk

Het allerbelangrijkste van de zomerstop is natuurlijk dat u lekker geniet van uw welverdiende vakantie. Tijdens uw vakantie kunt u bijvoorbeeld ook fit blijven door baantjes te trekken in het zwembad of lekker een stuk te wandelen. Maak het tijdens de zomerstop vooral niet te moeilijk voor uzelf. Sport u normaal maar één keer per week? Plan dan geen 5 dagen om te sporten, want zo heeft u alleen maar extra kans dat u een blessure oploopt. 

 

Benieuwd hoe u nog meer fit kunt blijven?

Wilt u ook uw conditie op peil houden? Of juist beginnen aan het verbeteren van uw conditie? Dan kan fysiotherapie u daarbij erg goed helpen! Onze gespecialiseerde fysiotherapeuten kunnen u helpen met het maken en bijhouden van de juiste sportplanning. Bent u benieuwd hoe dit in z’n werk gaat? Dan kunt u contact met ons opnemen via het contactformulier, door te bellen naar 076-5976173 of door een mail te sturen naar info@praktijkkevenaar.nl.