Medisch trainingscentrum | Praktijk Kevenaar • fysiotherapie en orthopedische manuele therapie • Zundert
076 - 597 61 73

Medisch trainingscentrum

voor wie?

Patiënten die in aanmerking komen voor de therapie in het MTC hebben vaak al individuele behandelingen fysiotherapie gehad. Er is daarbij tijdens of naast de individuele behandelingen noodzaak voor oefentherapie. Pas als de patiënt voldoende gerevalideerd is om te trainen vindt behandeling in het MTC plaats. Dit omdat wij in het MTC beschikken over uitgebreidere faciliteiten. Er zijn ook patiënten die door de huisarts of specialist speciaal voor oefentherapie worden verwezen. Er zal dan eerst een intake plaatsvinden en worden bekeken of het vervolg van de therapie in het MTC plaats kan vinden. 

Op uitdrukkelijk verzoek van de patient, bijvoorbeeld omdat patient niet echt mobiel meer is en de bereikbaarheid van het MTC veel beter, kan de behandeling ook helemaal in het MTC plaatsvinden. Informeert u s.v.p. naar de mogelijkheden.

Oefentherapie

Oefentherapie  kan gegeven worden voor allerlei gewrichts- en/of spierklachten.Tevens voor hart- en  longklachten. Het blijkt dat, ondanks eerdere therapieën, het terugkeren van  klachten helaas vaak voorkomt. Wij vinden het van groot belang dat er goede zorg plaatsvindt. Vaak is dit in de vorm van oefentherapie.De oefeningen worden gegeven en begeleid door de  fysiotherapeut.  De oefeningen zijn geheel aangepast aan uw klachten.

Vrije training

Tevens is er in het MTC de mogelijkheid om te trainen als u geen specifieke klachten heeft. Op deze manier is er gelegenheid om op een verantwoorde manier onder begeleiding van een fysiotherapeut in beweging te zijn. Tijdens de intake zullen er trainingsdoelen opgesteld worden en de training zal worden aangepast aan uw hulpvraag. Voor inlichtingen omtrent de voorwaarden en tarieven kunt u contact met ons opnemen.

Tai Chi

In het MTC vinden cursussen Tai Chi plaats. In het kader van goede nazorg adviseren wij patienten, met name ouderen, mensen met reuma en arthrose, hieraan deel te nemen.

Heeft u specifieke vragen over onze activiteiten in het MTC neemt u dan contact op met ons.