Specialisaties | Praktijk Kevenaar • fysiotherapie en orthopedische manuele therapie • Zundert
076 - 597 61 73

Algemene fysiotherapie Zundert

De fysiotherapeuten van fysiotherapie Zundert - Praktijk Kevenaar zijn deskundigen als het gaat om bewegen en klachten bij het bewegen zoals nekklachten, rugklachten en schouderklachten. Na het stellen van de juiste diagnose, behandelen en begeleiden zij u volgens een effectief behandelplan. Zo helpen zij u zo snel mogelijk van uw klachten zoals rugklachten, nekklachten en schouderklachten af. Wij beschikken over moderne faciliteiten en geven professionele begeleiding en deskundig advies. Van onze patiënten vragen wij inspanning en betrokkenheid zodat wij samen kunnen werken naar een goed resultaat.

 

Orthopedische manuele therapie

De Orthopedisch Manueel Therapeut is een specialist op het gebied van diagnostiek en behandeling van complexe stoornissen en klachten van het bewegingsapparaat zoals nekklachten, rugklachten, heupklachten, knieklachten, voetklachten, schouderklachten, elleboogklachten en pols/handklachten. Zijn specifieke deskundigheid is gebaseerd op een 5 jarige vervolgopleiding, postacademiaal of postuniversitair, waarvoor de opleiding fysiotherapie of geneeskunde de basis vormt. Centraal staat de wervelkolom (hoofd, hals, borst, lendenen, bekken) en de ledematen. Orthopedische Manuele Therapie is een vorm van onderzoek en behandeling van functiestoornissen van gewrichten waarbij, na analyse van het individuele bewegingsapparaat, getracht wordt door het uitvoeren van specifieke mobilisaties en manipulaties aan botstukken, veranderde gewrichtsfuncties in de gewrichten van alle bewegingsketens van het menselijk lichaam te optimaliseren. 

 

Kaakfysiotherapie

De kaakfysiotherapeut is gespecialiseerd in de behandeling van de kaak en het kaakgebied.
Kaakpijn door tandenknarsen of klemmen, pijn in en om het oor en hoofdpijn zijn klachten die vaak voorkomen. Deze klachten kunnen ontstaan doordat het kaakgewricht niet goed functioneert, maar ook stress kan een rol spelen. De kaakspecialist leert om de mond- en kaakspieren goed te gebruiken en te ontspannen, waardoor uw kaakpijn vermindert.

 

Geriatriefysiotherapie

De geriatriefysiotherapeut heeft zich gespecialiseerd in de zorg voor kwetsbare ouderen en patiënten met een hoge leeftijd die te maken hebben met complexe gezondheidsproblemen. Mensen die ouder worden zien vaak hun beweeglijkheid en gezondheid langzaam afnemen. De fysiotherapeut voor ouderen is op de hoogte met de daarbij voorkomende specifieke problemen en kan dan hulp bieden.

 

Oncologiefysiotherapie

De oncologiefysiotherapeut richt zich specifiek op het behandelen van bewegingsproblemen ten gevolge van kanker zelf of ten gevolge van de medische behandeling van de kanker. Voorbeelden van problemen zijn pijn, spanningsklachten, stug littekenweefsel, huidveranderingen, stijfheid van de gewrichten en spieren, lymfoedeem ( vochtophoping), spierzwakte, conditieverlies en vermoeidheid 

 

Lymfe- en oedeemfysiotherapie

Lymfe- en oedeemtherapie is een vorm van fysiotherapie die gericht is op het afvoeren van oedeem. Oedeem is een abnormale ophoping van vocht in het weefsel als gevolg van een verstoord evenwicht tussen aan- en afvoer van vocht. Dit kan zich uiten in een zwaar gevoel, spanning of stuwing van de huid. Het kan ook een pijnlijk, tintelend gevoel geven en toename van de omvang van een lichaamsdeel. Oedeem kan ontstaan na een operatie, door overbelasting of aangeboren zijn. De lymfe- en oedeemfysiotherapeut is opgeleid om u te behandelen o.a. door voorlichting te geven, manuele lymfedrainage toe te passen. Dit is een massagevorm die er op gericht is het lymfstelsel te stimuleren. Ter ondersteuning kan verder gebruik gemaakt worden van lymftaping, ademhalingstechnieken en compressietechnieken zoals zwachtelen.

 

Hart- en longfysiotherapie

De hulp van deze gespecialiseerde fysiotherapeut wordt vaak ingeroepen. Iedereen kent wel iemand die door hart- en vaatziekten wordt getroffen. Deze ziekten hebben grote gevolgen voor de kwaliteit van leven, beperken sterk het aantal gezonde jaren en zijn twee van de belangrijkste doodsoorzaken in Nederland. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat training en begeleiding van de hart- en longfysiotherapeut voor deze groep patiënten absoluut noodzakelijk is. 

 

Shockwave therapie

Dit is een innovatieve en zeer doeltreffende behandelmethode. De officiële naam van shockwavetherapie is ESWT (Extracorporale Shockwave Therapie). In onze praktijk hebben wij de beschikking over zowel RSWT als FSWT. Hierdoor kunnen wij een zeer breed klachten aanbod doeltreffend behandelen. Van hielspoor tot schouderpeesverkalkingen, van springschenen tot een tennisarm en nekklachten. Het protocol bestaat over het algemeen uit 4 tot 6 behandelingen, met ongeveer 1 week rusttijd tussen de behandelingen. Shockwavetherapie valt onder niet verzekerde zorg. Wij rekenen een eigen bijdrage van € 21,00 per behandeling. 

 

Dry Needling

Een relatief nieuwe behandelmethode die door de speciaal daarvoor opgeleide dryneedling specialist wordt toegepast in aanvulling op de normale fysio- of manueel therapeutische behandeling. Door middel van een speciale techniek worden spieren aangeprikt, die daardoor snel en langdurig ontspannen raken. 

 

Sport- en medical taping

Medical tape kan worden toegepast bij veel verschillende soorten klachten. Wij gebruiken in onze praktijk top materiaal van KTtape.Toepassingen van deze tape zie je veel in de (top)sportwereld maar vindt de laatste jaren steeds meer zijn weg in de fysiotherapiepraktijk. Bij klachten aan het bewegingsapparaat wordt de tape vaak ingezet om  spieren te beïnvloeden om spanningstoename of juist afname te realiseren. De tape wordt gebruikt voor houdingscorrectie, zwellingsreductie, pijnvermindering bij rugklachten, nekklachten en schouderklachten en het verbeteren van de huidconditie bij bijvoorbeeld littekens. Sporttape wordt vaak ingezet om een gewricht te ondersteunen of rust te geven.

 

Parkinson

De ziekte van Parkinson is een ziekte van de hersenen. Wie aan de ziekte lijdt kan uiteenlopende klachten hebben en de ziekte van Parkinson is dan ook erg complex. Voor geen enkele patient is het beeld van parkinsonsymptomen hetzelfde. De adviezen, behandelingen en begeleiding worden afgestemd op uw situatie en op hoe ver Parkinson zich bij u ontwikkeld heeft. Het doel is immers verbeteren en behoud van uw zelfstandigheid en veiligheid, zodat rugklachten, nekklachten en schouderklachten die ontstaan door bijvoorbeeld een val worden vermeden!

 

Claudicatio Intermittens (Etalagebenen)

De eerste keus van behandeling door de hiervoor opgeleide fysiotherapeut bij patienten met deze aandoening is looptherapie. Als deze looptherapie onder intensieve begeleiding van een fysiotherapeut wordt uitgevoerd ( gesuperviseerde looptherapie) blijken de resultaten vaak aanzienlijk beter te zijn. 

 

Handfysiotherapie

Onze handen hebben we iedere dag nodig om te werken, onszelf en anderen te verzorgen en om te bewegen en sporten. We gebruiken ze om te communiceren en ze geven door te voelen belangrijke informatie door.
De handfysiotherapeut is door uitgebreide nascholing en klinische ervaring gespecialiseerd in het behandelen van de hand, pols en arm. Hij/zij is goed op de hoogte van de anatomie en functie van de hand, de specifieke letsels en aandoeningen van de hand. Hierdoor kan hij/zij u op de juiste manier adviseren, behandelen en begeleiden bij uw klachten.
Ook werkt de handfysiotherapeut nauw samen met huisartsen, handchirurgen en overige medische specialisten, wat een voorwaarde is voor goed (postoperatief) herstel.

E-Health

E-Health

Heeft u klachten van het bewegingsapparaat, maar wilt u liever op dit moment geen afspraak in de praktijk, dan hebben wij mogelijk een oplossing voor u middels een E-consult.

Hoe werkt dit:

  • Meldt u telefonisch aan via: 076-5976173.
  • Wij sturen u online een vragenlijst toe.
  • Wij plannen dan samen met u een telefonisch/videoconsult in voor een intake.
  • Tijdens dit consult geven wij antwoord op uw vragen, gepaste adviezen en eventueel een oefenprogramma voor thuis.

Onze fysiotherapeuten zijn, tijdens onze normale openingstijden, altijd telefonisch bereikbaar voor al uw vragen en/of het geven van adviezen.

Pas in deze, voor ons allen, moeilijke tijd goed op uzelf en op uw naasten.