Enkelklachten

Enkelklachten

Bij Praktijk Kevenaar Fysiotherapie behandelen wij dagelijks patiënten met acute of langdurige enkelklachten. Bij enkelklachten is er sprake van pijn, stijfheid en/of zwelling rondom het enkelgewricht. Ook kunt u moeite hebben met lopen en/of een onstabiel gevoel ervaren. Wanneer u chronische enkelproblemen heeft, kan dit zelfs leiden tot rug– en knieklachten. Soms ontstaan enkelproblemen als gevolg van een blessure, een verkeerde stap zetten of door een verkeerde beweging maken. Door uw enkelklachten tijdig te laten behandelen voorkomt u klachten die langer aanhouden. Daarom is het van groot belang om zo snel mogelijk een afspraak te maken om zo de juiste behandeling voor uw enkelproblemen te krijgen. Bij Praktijk Kevenaar Fysiotherapie hebben we jarenlange ervaring in het succesvol behandelen van enkelklachten en nieuwe klachten te voorkomen.

Hoe ontstaan enkelklachten?

De enkel vormt de schakel tussen de knie, benen en voeten en bestaat uit verschillende botten, gewrichten en pezen. Aan al deze structuren kunnen klachten ontstaan die leiden tot enkelpijn. In de meeste gevallen hebben enkelklachten een duidelijk aanwijsbare oorzaak, bijvoorbeeld door een verzwikking of verstuiking. Sommige patiënten krijgen echter last van enkelproblemen door een blessure die niet goed hersteld is, door slijtage, een standsafwijking in de voet of door het dragen van verkeerd schoeisel. Daarnaast behandelen wij in onze praktijk patiënten die klachten krijgen door:

  • overbelasting
  • gescheurde enkelbanden
  • overgewicht
  • een oedeem
  • hielspoor
  • een breuk
  • een ontsteking
  • na een operatie

Hoe worden enkelklachten behandeld?

Bij klachten aan uw enkel is het belangrijk om na te gaan of het om een kleine of meer complexe blessure gaat. Wanneer uw klachten zijn ontstaan door een verzwikking of verstuiking vergt dit bijvoorbeeld een andere behandeling dan bij artrose of slijtage van uw enkel. Omdat iedere patiënt en enkelklacht anders is, kijken we samen met u naar de beste behandeling om van uw klachten af te komen. In alle gevallen raden wij u aan om zo snel mogelijk een afspraak te maken, zodat u uw dagelijkse activiteiten weer kunt hervatten.

Soorten enkelpijn behandelingen

Bij Praktijk Kevenaar Fysiotherapie bieden wij verschillende soorten behandelingen aan die u helpen te herstellen en nieuwe klachten te voorkomen. Een van de meest succesvolle behandelmethodes is fysiotherapie. Daarnaast bieden wij meer specialistische behandelingen aan zoals dry needling. Om samen tot de juiste enkelpijn behandeling te komen proberen we te achterhalen hoe uw klachten zijn ontstaan en door te kijken naar uw dagelijkse activiteiten en medische verleden. Ook kan de fysiotherapeut ervoor kiezen om een echografie te maken, om zo een beter beeld te krijgen van onderliggende structuren. Soms blijkt dat er een combinatie van verschillende therapieën nodig is om u van uw klachten af te laten komen en toekomstige klachten te voorkomen.

Naast reguliere fysiotherapie en dry needling bieden wij behandelingen aan zoals medical taping, manuele therapie, sportfysiotherapie, personal training en leefstijl coaching. Voor de behandeling van uw enkelklachten is een doorverwijzing van de huisarts niet noodzakelijk. U kunt online een afspraak maken voor een intakegesprek, ofwel anamnese met een van onze fysiotherapeuten. Nadat de fysiotherapeut de anamnese heeft uitgevoerd gaat hij of zij samen met u kijken welke behandeling het beste bij uw klachten past. Ook wanneer u herstellende bent van een operatie aan uw enkel, enkelblessure, of juist meer wilt gaan bewegen kunnen onze fysiotherapeuten u ondersteunen en begeleiden.

Wordt uw behandeling vergoed?

Praktijk Kevenaar Fysiotherapie heeft contracten met bijna alle zorgverzekeraars. In vrijwel alle gevallen wordt uw behandeling volledig vergoed vanuit uw (aanvullende) zorgpakket. Heeft u last van een blessure, acute of chronische pijn aan uw enkels en wilt u snel van uw klachten af? Maak dan eenvoudig en snel online een afspraak via onze website.