Duizeligheid/evenwicht

Fysiotherapie bij duizeligheid

Fysiotherapie bij duizeligheid is een specialistische behandelmethode die erop gericht is om uw duizeligheidsklachten en evenwichtsstoornissen te verminderen en nieuwe klachten te voorkomen. Duizeligheid is een veelvoorkomende klacht die te herkennen is aan een draaierig of licht gevoel in uw hoofd en/of wanneer u het idee heeft niet stevig op uw benen te staan. Soms brengen deze klachten u letterlijk en figuurlijk uit balans. Onze fysiotherapeuten hebben jarenlange ervaring in het succesvol behandelen van duizeligheid en evenwichtsstoornissen.

Wanneer fysiotherapie bij duizeligheid?

Wanneer u acute of chronische duizeligheidssklachten of evenwichtsstoornissen ervaart is het raadzaam om zo snel mogelijk een afspraak te maken met een van onze fysiotherapeuten. Hierbij kunt u denken aan klachten zoals en licht, draaierig of zweverig gevoel, misselijkheid, slechter zien of horen en zelfs het gevoel te hebben dat u gaat flauwvallen. De impact van deze klachten kunnen uw dagelijks functioneren vaak flink beperken.

Deze klachten hebben in de meeste gevallen een duidelijk aanwijsbare oorzaak. Zo is een veelvoorkomende oorzaak een stoornis in het evenwichtsorgaan. Het evenwichtsorgaan is nauw verbonden met onze nekspieren- en wervels, onze ogen en ons brein en zorgt ervoor dat de balans in ons lichaam gemonitord wordt. Deze informatie wordt doorgestuurd naar ons brein, zodat de spieren kunnen reageren wanneer we uit balans raken. Wanneer er iets misgaat tussen samenwerking tussen ons brein en ons evenwichtsorgaan kan er een disbalans ontstaan en raken we uit evenwicht.

Naarnaast kunnen duizeligheidsklachten en evenwichtsstoornissen toenemen naarmate u ouder wordt of een gevolg zijn van de ziekte van Ménière. Ook nekklachten kunnen een oorzaak zijn van uw duizeligheid, als gevolg van teveel opgebouwde spierspanning in uw nek of een nektrauma.

Bij Praktijk Kevenaar Fysiotherapie behandelen we patiënten van alle leeftijden met uiteenlopende duizeligheidsklachten en evenwichtsstoornissen. Nadat u een afspraak heeft gemaakt volgt er een intakegesprek met een van onze fysiotherapeuten die gespecialiseerd is in duizeligheid. Tijdens dit gesprek zal er gekeken worden naar de aard, ernst en oorzaak van uw klachten. Dit doet de fysiotherapeut door u vragen te stellen over uw leefstijl, dagelijkse activiteiten en medische achtergrond. Daarnaast zal er lichamelijk onderzoek plaatsvinden.

Op basis van dit intakegesprek zal de fysiotherapeut een behandelplan met u opstellen. Bij Praktijk Kevenaar zetten we u als patiënt centraal en kijken we samen naar de meest geschikte behandeling voor uw duizeligheid. Een behandeling kan bestaan uit een of meerdere vormen van (reguliere) fysiotherapie en/of een combinatie van therapievormen zoals manuele therapie, dry needling, oefentherapie, massages en thuisoefeningen.

Wordt uw behandeling vergoed?

Praktijk Kevenaar fysiotherapie heeft contracten en afspraken met bijna alle Nederlandse zorgverzekeraars, zoals CZ, VGZ en het Zilveren Kruis. In vrijwel alle gevallen wordt uw fysiotherapie behandeling tegen duizeligheid dus volledig vergoed vanuit uw (aanvullende) zorgverzekering. Heeft u last van acute of chronische klachten? Maak dan eenvoudig een afspraak via onze website of neem telefonisch contact met ons op.