Covid revalidatie

Wat is Covid revalidatie?

Bij Praktijk Kevenaar Fysiotherapie bieden wij een speciaal behandeltraject aan dat specifiek ontwikkeld is voor Covid revalidatie. Het coronavirus kan een grote impact hebben op uw conditie, kracht en uithoudingsvermogen. Sommige patiënten kunnen zelfs langdurige klachten overhouden na hun Corona besmetting. Hierbij kunt u denken aan kortademigheid bij inspanning, rug– en schouderpijn, benauwdheid, vermoeidheid, kracht- en conditieverlies en moeite met het uitvoeren van simpele huishoudelijke taken en andere dagelijkse activiteiten. Met een persoonlijk behandelplan gaan we samen werken aan uw herstel, afgestemd op uw mogelijkheden en doelen, zodat uw conditie, kracht en uithoudingsvermogen weer optimaal worden en u uw dagelijkse activiteiten weer kunt hervatten. Onze Covid revalidatie is voor alle patiënten die last hebben van klachten na hun besmetting. U hoeft dus niet opgenomen geweest te zijn om in aanmerking te komen voor dit behandeltraject.

Wanneer Covid revalidatie?

Helaas blijven sommige patiënten na hun besmetting met Covid-19 soms langdurige of zelfs ernstige (long)klachten of beperkingen overhouden. Indien u last heeft van meerdere van de bovengenoemde klachten is het raadzaam om te starten met Covid revalidatie. Om te starten met revalideren na Corona heeft u een doorverwijzing van uw huisarts of medisch specialist van het ziekenhuis nodig. Ook dient u klachtenvrij te zijn wanneer u onze praktijk bezoekt.

Ons Covid revalidatieprogramma is erop gericht om u op weg te helpen om u weer zo optimaal mogelijk te laten functioneren in dagelijkse activiteiten. Nadat u een doorverwijzing heeft gekregen, kunt u online of telefonisch een afspraak met ons maken. Tijdens de afspraak, ook wel anamnese genoemd, zal de fysiotherapeut vragen stellen over het type en de ernst van uw klachten en lichamelijk onderzoek verrichten om uw huidige functioneren te kunnen meten. Op basis van de anamnese zullen we u adviseren over de meest passende Covid revalidatie en welke behandelingen het meest geschikt voor u zijn. Bij Praktijk Kevenaar Fysiotherapie werken we altijd met behandelingen op maat die afgestemd worden op uw wensen en persoonlijke doelen.

Voor de Corona revalidatie geldt een maximum aantal behandelingen waarvoor een vergoeding geldt. Voor fysiotherapie zijn dat maximaal 50 behandelingen met een duur van een halfjaar. In overleg met uw huisarts kan er ook een diëtist, logopedist, ergotherapeut of andere zorgprofessional betrokken worden bij uw revalidatietraject. Wanneer u langetermijnschades heeft door COVID-19, zoals een blijvende longafwijking, stoornissen aan uw zenuwen en/of een verkorting van uw pezen of spieren, kunt u in uitzonderlijke gevallen een nieuwe doorverwijzing krijgen voor nog een behandeltraject van maximaal 6 maanden.

Wordt uw behandeling vergoed?

Praktijk Kevenaar Fysiotherapie heeft contracten en afspraken met bijna alle Nederlandse zorgverzekeraars. In vrijwel alle gevallen wordt uw Covid revalidatie volledig vergoed vanuit uw (aanvullende) zorgverzekering. Heeft u last van Covid gerelateerde klachten? Maak dan eenvoudig en snel online een afspraak of neem telefonisch contact met ons op.