Duizeligheidsklachten

Duizeligheidsklachten

Duizeligheidsklachten en evenwichtsstoornissen zijn een veelvoorkomende klacht bij patiënten binnen onze praktijk. Bij Praktijk Kevenaar Fysiotherapie behandelen we dagelijks patiënten met acute of chronische duizeligheidsklachten met fysiotherapie tegen duizeligheid. Duizeligheid en evenwichtsproblemen uiten zich vaak in een draaierig of zweverig gevoel en/of het idee te hebben niet vast op de benen te staan. Soms is de oorzaak simpel te verklaren, door bijvoorbeeld niet voldoende gedronken te hebben, te lang gewacht te hebben tot de volgende maaltijd, door te lang naar een scherm te staren, of door een verkeerde beweging of pijnscheut. Gelukkig gaan uw duizeligheidsklachten in zulke gevallen snel weer over.

Wanneer uw klachten langer aanhouden, kunnen ze een flinke belemmering vormen in uw dagelijkse activiteiten en soms zelfs beangstigend zijn. In extreme gevallen gaan patiënten zelfs het contact met de buitenwereld vermijden in de angst dat ze last krijgen van duizeligheid. Simpele handelingen zoals traplopen, autorijden, een wandeling maken of een boodschap doen, zijn dan niet meer mogelijk.

Om u weer van uw klachten af te helpen, raden wij u aan om zo snel mogelijk een afspraak te maken met een van onze fysiotherapeuten, zodat we samen de oorzaak van uw klachten kunnen achterhalen en voorkomen dat uw duizeligheidsklachten en evenwichtsstoornissen verergeren.

Hoe ontstaan duizeligheidsklachten?

Ons evenwicht wordt gereguleerd door ons evenwichtsorgaan. Het evenwichtsorgaan is een zeer fragiel orgaan dat zich bevindt in het binnenoor. Dit orgaan staat in verbinding met ons gehoor, ogen, brein en zelfs de nek en heeft als doel om ons evenwicht te behouden. Dit gebeurt door een constante communicatie met het brein, dat op haar beurt een signaal afgeeft aan onze spieren. Wanneer we uit evenwicht (dreigen te) raken, ontstaat er een reactie die ervoor zorgt dat we niet uit balans raken.

Indien er een stoornis optreedt, kunt u last krijgen van duizeligheidsklachten. Daarom zijn de meeste duizeligheid- en evenwichtsklachten te herleiden naar een duidelijk aanwijsbare oorzaak. Met name bij mensen ouder dan 65 jaar komen evenwichtsklachten veel voor. Daarnaast zien we bij Praktijk Kevenaar fysiotherapie patiënten met klachten die terug te leiden zijn naar:

Soorten duizeligheidsklachten behandelingen

Bij Praktijk Kevenaar Fysiotherapie hebben wij jarenlange ervaring in het succesvol behandelen van duizeligheid en evenwichtsproblemen. Een van de meest effectieve behandelingen is fysiotherapie tegen duizeligheid. Voor de behandeling van uw klachten heeft u geen doorverwijzing van uw huisarts nodig. U kunt snel en eenvoudig een afspraak maken via onze website voor een intakegesprek met een van onze fysiotherapeuten. Tijdens uw afspraak zal de fysiotherapeut samen met u achterhalen wat de oorzaak is van uw klachten om zo, samen met u, het juiste behandelplan op te stellen. Onze behandelingen kunnen bestaan uit een of meerdere therapievormen, zoals reguliere fysiotherapie, manuele therapie, dry needling, oefentherapie een persoonlijk plan met (thuis)oefeningen.

Iedere patiënt en iedere klacht is anders. Binnen onze praktijk werken wij altijd met behandelingen op maat, die passen bij uw leefstijl en dagelijkse activiteiten. Ook zijn onze behandelingen erop gericht om u niet alleen van uw klachten af te laten komen, maar ook om nieuwe klachten te voorkomen.

Wordt uw behandeling vergoed?

Wij hebben afspraken met vrijwel alle zorgverzekeraars in Nederland, zoals CZ, VGZ en het Zilveren Kruis. In bijna alle gevallen wordt uw duizeligheidsbehandeling volledig vergoed vanuit uw (aanvullende) zorgverzekering. Heeft u last van evenwichtsproblemen en wilt u snel van uw klachten afkomen? Maak dan eenvoudig en snel een afspraak via onze website.