Hart- en longfysiotherapie

Wat is hart- en longfysiotherapie?

Bij Praktijk Kevenaar Fysiotherapie bieden wij een speciaal hart- en longfysiotherapie behandeltraject aan dat specifiek ontwikkeld is voor (blijvende) hart- en longklachten. Hart- en longklachten kunnen een grote impact hebben op uw conditie, kracht en uithoudingsvermogen. Hierbij kunt u denken aan snel buiten adem raken bij inspanning, rug– en schouderpijn, benauwdheid, vermoeidheid, kracht- en conditieverlies en moeite met het uitvoeren van simpele taken en andere dagelijkse activiteiten. Onze hart- en longfysiotherapeut gaat samen met u aan de slag om uw klachten te beperken, afgestemd op uw mogelijkheden, zodat uw conditie, kracht en uithoudingsvermogen op peil blijven.

Wanneer hart- en longfysiotherapie?

Wanneer u gediagnostiseerd bent met een hart- of longaandoening brengt dit veel vragen met zich mee. Uw leven zal er anders uit gaan zien, waardoor u mogelijk tegen fysieke en mentale problemen aan gaat lopen. Doordat u sneller vermoeid of buiten adem raakt kunnen ook andere klachten ontstaan, zoals angst- en paniek. Met onze hart- en longfysiotherapie behandelingen leren we u welke klachten bij dit ziektebeeld horen en hoe u hiermee om kunt gaan. Ook geven we u tips, adviezen en oefeningen om conditie te verbeteren en zo uw klachten te beperken.

Onze hart- en longfysiotherapie behandelingen zijn erop gericht om u zo optimaal mogelijk te laten functioneren in dagelijkse activiteiten. Nadat u een doorverwijzing heeft gekregen van uw cardioloog, long- of huisarts, kunt u online of telefonisch een afspraak met ons maken. Ook kunt u zelf online een afspraak met ons maken. Tijdens het intakegesprek, ook wel anamnese genoemd, zal de hart- en longfysiotherapeut u vragen stellen over het type en de ernst van uw klachten. Ook zal hij lichamelijk onderzoek verrichten om uw functioneren te kunnen meten. Op basis van de anamnese zullen we u adviseren over welke behandelingen het meest geschikt voor u zijn en op basis daarvan een behandelplan opstellen. Dit plan kan bestaan uit verschillende therapievormen en behandelingen. Bij Praktijk Kevenaar Fysiotherapie werken we altijd met behandelingen op maat die afgestemd worden op uw wensen en persoonlijke doelen.

Wordt uw behandeling vergoed?

Praktijk Kevenaar Fysiotherapie heeft contracten en afspraken met bijna alle Nederlandse zorgverzekeraars. In vrijwel alle gevallen worden uw hart- en longtherapieën volledig vergoed vanuit uw (aanvullende) zorgverzekering. Heeft u last van hart- en longklachten? Maak dan eenvoudig en snel online een afspraak of neem telefonisch contact met ons op.