Knieklachten

Knieklachten

Bij Praktijk Kevenaar Fysiotherapie zien we dagelijks patiënten met acute of chronische knieklachten. Bij knieklachten is er sprake van pijn rondom het kniegewricht, die tevens kan uitstralen naar het onderbeen, de kuit, de enkel en de voet. De meeste knieklachten komen voor bij senioren en patiënten die intensief sporten. Soms ontstaat kniepijn als gevolg van een blessure of door een verkeerde (draai)beweging. Knieklachten zijn erg vervelend en kunnen een aanzienlijke belemmering vormen in uw dagelijkse activiteiten en tijdens uw sportbeoefening. Het is daarom van groot belang dat u zo snel mogelijk een afspraak maakt om zo de juiste behandeling voor uw knieproblemen te krijgen.

Hoe ontstaan knieklachten?

Vrijwel iedereen krijgt weleens te maken met knieklachten. Het kniegewricht bestaat uit verschillende spieren, banden, zenuwen en kapsels en vormt de verbinding tussen het bovenbeen, de knieschijf, het kuitbeen en het scheenbeen. Deze structuren zorgen niet alleen voor stabiliteit, maar ook dat u uw knie goed kunt bewegen. Aan ieder van deze structuren kunnen klachten ontstaan. Deze klachten kunnen geleidelijk ontstaan of juist door een duidelijk aanwijsbare oorzaak, zoals een sportongeval. Sommige patiënten lopen meer risico op het krijgen van klachten aan de knie, zoals sporters, mensen met een staand of zittend beroep of mensen die vaak door hun knieën moeten gaan. Daarnaast behandelen wij bij Praktijk Kevenaar Fysiotherapie ook patiënten die pijn hebben aan hun knie door:

  • overgewicht
  • een gescheurde meniscus
  • een trauma
  • een ontsteking
  • een gescheurde kruisband
  • na een operatie
  • artrose
  • (langdurige) overbelasting
  • enkelklachten

Hoe worden knieklachten behandeld?

Iedere patiënt en iedere knieklacht is anders. Hierdoor is de juiste aanpak cruciaal om snel van uw kniepijn af te komen en eventuele nieuwe klachten te voorkomen. Wanneer u pijn ervaart in en rondom uw knie als gevolg van overbelasting is een andere behandeling nodig dan wanneer u een trauma aan uw knie heeft opgelopen. Bij Praktijk Kevenaar Fysiotherapie hebben we jarenlange ervaring met het succesvol behandelen van knieproblemen. Wij behandelen dagelijks patiënten met uiteenlopende knieklachten. Wanneer u acute of chronische klachten heeft, is het belangrijk om zo snel mogelijk een afspraak te maken zodat u uw dagelijkse activiteiten weer kunt hervatten en pijnvrij door het leven gaat. Ook wanneer u hulp nodig heeft bij uw herstel na een operatie of juist meer wilt gaan bewegen, kunnen onze fysiotherapeuten u hierbij helpen.

Soorten kniepijn behandelingen

Een van de meest effectieve manieren om kniepijn te behandelen is fysiotherapie. Bij Praktijk Kevenaar Fysiotherapie kijken we samen met u naar het ontstaan van uw klachten en hoe we toekomstige klachten kunnen voorkomen. Zo kunnen onze fysiotherapeuten u helpen met praktische tips en een programma met (thuis)oefeningen. Om een afspraak te maken voor uw knieproblemen heeft u geen doorverwijzing van uw huisarts nodig. Via onze website kunt u eenvoudig een afspraak maken voor een intakegesprek, ofwel anamnese, met een van onze fysiotherapeuten.

Tijdens de anamnese proberen we de ernst en oorzaak van uw pijn te achterhalen. Dit doen we door samen te kijken naar uw leefstijl, dagelijkse activiteiten en medische verleden. Soms blijkt dat er aanvullende informatie nodig is om een helder beeld te krijgen van de aard van uw klachten. In dat geval kunnen onze fysiotherapeuten ervoor kiezen om een echo van uw kniegewricht te maken om zo uw onderliggende structuren beter te kunnen onderzoeken. Nadat onze fysiotherapeut het intakegesprek met u heeft afgerond, gaat hij of zij samen met u kijken welke kniepijnbehandeling het beste bij u past. Een behandeling kan bestaan uit een of meerdere therapievormen of een combinatie daarvan. Hierbij kunt u denken aan medical taping, sport fysiotherapie, reguliere fysiotherapie en/of manuele therapie, dry needling, (thuis)oefeningen en/of personal training.

Wordt uw behandeling vergoed?

Praktijk Kevenaar Fysiotherapie heeft afspraken met vrijwel alle zorgverzekeraars in Nederland. In bijna alle gevallen wordt de behandeling van uw knieklachten volledig vergoed vanuit uw (aanvullende) zorgpakket. Indien u last heeft van acute of aanhoudende pijn aan uw knie kunt u een afspraak maken via onze website.