Fysiotherapie

Wat is fysiotherapie?

Fysiotherapie is een behandelvorm die u helpt bij het verhelpen, verminderen en/of voorkomen van lichamelijke klachten. Hierbij kunt u denken aan klachten en aandoeningen aan uw spieren, banden, gewrichten, zenuwen en andere onderliggende structuren. Ook wel het bewegingsapparaat genoemd.

De fysiotherapeut is expert in houding en bewegen en kan u adviseren of behandelen bij lichamelijke klachten. De fysiotherapeuten van Praktijk Kevenaar hebben jarenlange ervaring in het succesvol behandelen van patiënten om hen van hun klachten af te helpen en de beweeglijkheid van de spieren en gewrichten te verbeteren. Naast reguliere fysiotherapie bieden wij ook meer specialistische behandelingen aan, zoals dry needling, shockwave therapie, kaakfysiotherapie en beschikken we over de mogelijkheid om een echografie te maken.

Onze fysiotherapeuten maken altijd gebruik van behandelingen op maat die passen bij uw klachten, wensen, persoonlijke doelen, leefstijl en dagelijkse activiteiten. Iedere klacht en iedere patiënt is immers anders. Een behandelplan kan bestaan uit reguliere fysiotherapie of een combinatie van verschillende therapieën.

Wanneer fysiotherapie?

Bij Praktijk Kevenaar in Zundert behandelen we patiënten van alle leeftijden en met uiteenlopende klachten en aandoeningen. Ook helpen onze fysiotherapeuten u graag wanneer u bijvoorbeeld meer wilt gaan bewegen of sporten, uw leefstijl wilt aanpassen, of Covid revalidatie nodig heeft.

Voor sommige patiënten is het niet altijd even duidelijk wanneer er behoefte is aan fysiotherapie. Indien u last heeft van rug– en nekklachten, schouderklachten, knie– en enkelklachten, heupklachten, of andere acute of klachten zijn dat goede indicaties voor fysiotherapie.

Om te starten met fysiotherapie heeft u geen doorverwijzing van uw huisarts nodig. U kunt eenvoudig online een afspraak met ons maken of telefonisch contact met ons opnemen. Ook wanneer u herstellende bent van een operatie of moet revalideren na een ongeval kunnen wij u helpen om uw herstel te bespoedigen. Naast het behandelen van aandoeningen en klachten hechten we ook veel aandacht aan de preventie van klachten.

Een fysiotherapie behandeling duurt een half uur tot een uur, afhankelijk van de ernst, aard en oorzaak van uw klachten. Na het maken van een afspraak volgt er eerst een intake. De intake, ook wel anamnese genoemd, bestaat uit een vraaggesprek en lichamelijk onderzoek. De fysiotherapeut stelt u vragen over uw klachten, medische achtergrond, leefstijl en dagelijkse activiteiten om zo tot de juiste behandeling te komen.

Op basis van uw intakegesprek wordt er samen met u een persoonlijk behandelplan opgesteld. Zo’n behandelplan omvat het aantal fysiotherapie behandelingen en eventuele andere therapievormen die vereist zijn om u zo snel mogelijk van uw klachten af te helpen.

Wordt uw fysiotherapie vergoed?

Praktijk Kevenaar fysiotherapie heeft contracten en afspraken met bijna alle Nederlandse zorgverzekeraars, zoals CZ, VGZ en het Zilveren Kruis. In vrijwel alle gevallen wordt uw behandeling dus volledig vergoed vanuit uw (aanvullende) zorgverzekering. Heeft u last van acute of chronische klachten? Maak dan eenvoudig een afspraak via onze website of neem telefonisch contact met ons op.