Schouderklachten

Schouderklachten

Naast rug- en nekklachten zien we regelmatig patiënten in onze praktijk met schouderklachten. De schouder is een complex gewricht dat in constante verbinding staat met de nek- en rugspieren. Hierdoor zijn schouderproblemen een veelvoorkomende lichamelijke klacht. Schouderklachten zijn makkelijk te herkennen door een beperking in uw bewegingsvrijheid, stijfheid en/of een zeurende pijn in het schoudergebied. Wanneer uw schouderpijn blijft aanhouden, is er sprake van chronische schouderklachten. Dit kan zelfs leiden tot rugklachten en nekpijn. Om dit te voorkomen is het belangrijk dat u zo snel mogelijk een afspraak maakt. Dit kan eenvoudig via onze website. Bij Praktijk Kevenaar Fysiotherapie zijn wij gespecialiseerd in het behandelen van schouderklachten met behandelingen op maat.

Hoe ontstaan schouderklachten?

Schouderklachten kunnen plots of heel geleidelijk ontstaan. Doordat de schouders een belangrijke schakel vormen tussen onze rug, nek en ons hoofd zijn schouderklachten vaak terug te leiden naar spanning in de spieren in en rondom het schoudergewricht. In sommige gevallen kan schouderpijn zelfs een gevolg zijn van (onbehandelde) rug- en nekklachten. Ook kunnen schouderklachten ontstaan door een (slijmbeurs)ontsteking, na een val, intensief sporten of door een verkeerde beweging te maken. Daarnaast behandelen wij bij Praktijk Kevenaar Fysiotherapie ook patiënten die schouderproblemen hebben door:

 • een frozen shoulder
 • een trauma
 • nekklachten
 • een breuk
 • een verkeerde slaaphouding
 • na een operatie
 • rugklachten
 • een verkeerde (werk)houding
 • schouderinstabiliteit
 • een beknelde zenuw
 • langdurig zitten of autorijden
 • stress
 • artrose

Hoe worden schouderklachten behandeld?

Omdat de schouder een complex gewricht is, is het belangrijk om de juiste behandeling toe te passen voor een spoedig herstel. Schouderproblemen kunnen een enorme beperking vormen in uw dagelijkse activiteiten en daarom is het aan te raden om zo snel mogelijk een afspraak te maken bij acute of chronische schouderpijn, of als u herstellende bent van een operatie. Wij vinden het belangrijk om samen met u te kijken naar uw leefstijl, dagelijkse activiteiten en medische geschiedenis om zo tot de juiste behandeling te komen.

Een van de meest effectieve manieren om schouderproblemen te behandelen is fysiotherapie. Echter is het soms noodzakelijk om een combinatie van therapieën toe te passen. Naast reguliere fysiotherapie bieden wij ook specialistische behandelingen, zoals schouderrevalidatiedry needling, personal training, leefstijl coaching en medical taping.

Voor uw schouderpijnbehandeling heeft u geen doorverwijzing van uw arts nodig. Bij Praktijk Kevenaar Fysiotherapie kunt u eenvoudig online een afspraak maken met een van onze fysiotherapeuten. Tijdens de intake kijken we samen met u naar uw klacht(en), medische historie en leefstijl. Ook kan de fysiotherapeut ervoor kiezen om een echo te maken. Onderliggende structuren, spieren en zenuwen worden dan beter zichtbaar. Zo kan de fysiotherapeut een beter beeld krijgen van uw schouderklachten om zo tot de beste behandeling voor uw schouderproblemen te komen.

Wordt uw behandeling vergoed?

Praktijk Kevenaar Fysiotherapie heeft afspraken met de meeste zorgverzekeraars in Nederland. In vrijwel alle gevallen wordt uw schouderpijnbehandeling dus volledig vergoed vanuit uw (aanvullende) zorgverzekering. Heeft u last van pijn in uw schouders en wilt u snel van uw klachten af? Maak dan snel een afspraak via onze website.