Heupklachten

Heupklachten

Bij Praktijk Kevenaar Fysiotherapie behandelen wij regelmatig patiënten die last hebben van chronische of acute heupklachten. Heupklachten komen meestal voor bij senioren, maar ook bij patiënten die aan actieve sportbeoefening doen. Soms kunnen klachten aan uw heupen ontstaan als gevolg van een ontsteking, val of als gevolg van rug– of knieklachten. Heuppijn uit zich vaak in matige tot hevige pijn in en rondom uw heupen die kan uitstralen naar uw billen, benen en dijen. Ook kunt u een pijnlijk of stijf gevoel ervaren in uw lies en in en rondom het heupgewricht. Wanneer u last heeft van heuppijn gaan dagelijkse activiteiten zoals wandelen, traplopen en zelfs het aan- en uittrekken van uw schoenen moeizaam. Bij Praktijk Kevenaar Fysiotherapie hebben we jarenlange ervaring in het succesvol behandelen van heupklachten en nieuwe klachten te voorkomen.

Hoe ontstaan heupklachten?

Het heupgewricht vormt de schakel tussen uw bekken en bovenbenen. Uw heupen hebben een belangrijke functie en zorgen er onder meer voor dat uw heupen soepel kunt bewegen. Hierbij kunt u denken aan buigen, voor-, achter- en zijwaarts heffen en het maken van draaiende bewegingen. De meeste heupklachten zijn terug te leiden naar een duidelijk aanwijsbare oorzaak, zoals een val, blessure of slijtage van uw heup. In andere gevallen zijn de klachten ontstaan als gevolg van andere klachten die zich elders in uw rug bevinden. Ook zijn er patiënten die meer risico lopen, zoals door het uitoefenen van een staand beroep. Daarnaast behandelen wij patiënten binnen onze praktijk die klachten krijgen door:

 • overgewicht
 • een slijmbeursontsteking
 • bekken- of heupinstabiliteit
 • een operatie
 • langdurig zitten of autorijden
 • problemen in de bilspier(en)
 • door rugklachten
 • door een afwijkende heupstand
 • door zwangerschap
 • beknelde zenuw(en)
 • door knieklachten

Hoe worden heupklachten behandeld?

Bij Praktijk Kevenaar Fysiotherapie staat u altijd centraal en zijn we van mening dat iedere patiënt en iedere klacht anders is. Wanneer uw klachten zijn ontstaan door sportbeoefening vergt dit een andere behandeling dan wanneer u last heeft van slijtage. Daarom is de juiste behandeling cruciaal voor uw herstel en het voorkomen van toekomstige heupklachten. In alle gevallen raden wij u aan om zo snel mogelijk een afspraak te maken, zodat u veilig van uw klachten af kunt komen en uw dagelijkse activiteiten weer kunt hervatten. Ook wanneer u herstellende bent van een operatie of juist meer wilt gaan bewegen, kunnen onze fysiotherapeuten u hierin ondersteunen en begeleiden.

Soorten heuppijn behandelingen

Bij Praktijk Kevenaar Fysiotherapie bieden we verschillende soorten behandelingen aan die u helpen te herstellen en nieuwe klachten te voorkomen. Een van de meest succesvolle behandelmethodes bij heupklachten is fysiotherapie. Ook bieden wij meer specialistische behandelingen aan zoals dry needling. Soms blijkt dat er een combinatie van behandelingen nodig is om van uw heupklachten af te komen.

Voor de behandeling van uw heupklachten heeft u geen doorverwijzing van uw huisarts nodig. U kunt zeer eenvoudig online een afspraak maken voor een intakegesprek, ofwel anamnese met een van onze fysiotherapeuten. Tijdens uw intake probeert de fysiotherapeut te achterhalen wat de aard en oorzaak van uw pijn is. Nadat de fysiotherapeut de anamnese heeft uitgevoerd gaat hij of zij samen met u kijken welke behandeling het beste bij uw klachten past.

Wanneer de anamnese onvoldoende duidelijkheid biedt, kan de fysiotherapeut ook aanvullend (lichamelijk) onderzoek doen of een echografie maken. Door de echo worden onderliggende weefsels, spieren, zenuwen en pezen beter zichtbaar en kunnen we samen de beste behandeling voor uw klachten kiezen. De behandeling kan bestaan uit een combinatie van fysiotherapie, manuele therapie, massages en een persoonlijk plan met thuisoefeningen.

Wordt uw behandeling vergoed?

Praktijk Kevenaar Fysiotherapie heeft contracten met bijna alle Nederlandse zorgverzekeraars. In vrijwel alle gevallen wordt uw behandeling volledig vergoed vanuit uw (aanvullende) zorgverzekering. Heeft u last van een blessure, acute of chronische pijn aan uw heupen en wilt u snel van uw klachten af? Maak dan eenvoudig en snel online een afspraak via onze website.