Claudicatio intermittens

Wat is Claudicatio Intermittens?

Claudicatio Intermittens, in de volksmond ook wel bekend als 'etalagebenen', is een aandoening waarbij uw benen vermoeid of pijnlijk aanvoelen tijdens het lopen. De term refereert naar de klachten die verdwijnen als u een tijdje stilstaat, wanneer het geval is als u voor een etalage staat. Etalagebenen worden veroorzaakt door een vernauwing van de slagaderen, als gevolg van aderverkalking. Bij Praktijk Kevenaar Fysiotherapie zijn we gespecialiseerd in het behandelen van Claudicatio Intermittens.

Wanneer fysiotherapie bij Claudicatio Intermittens?

Wanneer u klachten ervaart als gevolg van Claudicatio Intermittens is het verstandig om een afspraak met ons te maken. Hierbij kunt u denken aan kramp of pijnklachten tijdens het lopen en/of een dof of moe gevoel in uw benen. Ook kunnen de pijnklachten uitstralen naar uw billen, dijbenen, kuiten, enkels en zelfs uw voeten.

De behandeling van uw klachten als gevolg van Claudicatio Intermittens bestaat uit het verbeteren van de doorbloeding in uw benen, het opbouwen van de belastbaarheid en het uithoudingsvermogen van uw spieren. Door uw spieren (onder begeleiding) te trainen zal uw bloedsomloop en daarmee ook de conditie van uw spieren verbeteren. Daarnaast kunnen wij u helpen met tips en adviezen voor het verbeteren van uw leefstijl.

Nadat u een afspraak heeft gemaakt zal er een intakegesprek volgen met een van onze fysiotherapeuten. Voor uw etalagebenen behandeling is geen doorverwijzing van de huisarts noodzakelijk. Tijdens het intakegesprek, ook wel de anamnese genoemd, zal de fysiotherapeut nagaan wat de aard en ernst van uw klachten is. Dit gebeurt middels een vraaggesprek over uw (pijn)klachten, leefstijl en dagelijkse activiteiten. Ook zal de fysiotherapeut lichamelijk onderzoek bij u uitvoeren.

Na de anamnese stelt de fysiotherapeut samen met u een persoonlijk behandelplan op. Uw behandelplan omvat het aantal en type behandelingen. Vaak is er een combinatie van therapieën nodig om de klachten als gevolg van uw Claudicatio Intermittens te behandelen. Zo kan de behandeling bestaan uit reguliere fysiotherapie, manuele therapie, dry needling, oefentherapie, tips en adviezen over uw houding en thuisoefeningen. Iedere patiënt is anders en bij ons staat u als patiënt centraal.

Wordt uw behandeling vergoed?

Praktijk Kevenaar Fysiotherapie heeft contracten en afspraken met bijna alle zorgverzekeraars in Nederland. In vrijwel alle gevallen wordt de behandeling van uw etalagebenen volledig vergoed vanuit uw (aanvullende) zorgverzekering. Heeft u last van acute of chronische spierpijn- of klachten? Maak dan eenvoudig en snel online een afspraak of neem telefonisch contact met ons op.