Hart- en longklachten

Hart- en longklachten

Hart- en longklachten en aandoeningen zoals COPD en hartfalen zijn veelvoorkomende aandoeningen die een enorme impact kunnen hebben op uw conditie, kracht en dagelijkse activiteiten. Simpele activiteiten zoals traplopen, uw boodschappen tillen of een wandeling maken zorgen ervoor dat u sneller buiten adem raakt. Hierdoor kunnen ook andere klachten voortvloeien, zoals angst- en paniekklachten door pijn op de borst en/of benauwdheid of etalagebenen, door problemen door een zuurstoftekort in uw ledematen.

Wanneer u gediagnostiseerd bent met een hart- of longaandoening brengt dit veel emoties en vragen met zich mee. En hoewel deze aandoeningen vaak niet te genezen zijn kunnen we u wel helpen om uw klachten te beperken. Bij Praktijk Kevenaar Fysiotherapie helpt onze hart- en longfysiotherapeut u met deskundige begeleiding en training. Onze behandelingen zijn erop gericht om uw inspanningsvermogen te verbeteren en uw spierkracht terug te winnen. Ook kunnen wij u ondersteunen bij uw herstel na een hart- of longoperatie.

Hoe ontstaan hart- en longklachten?

Hart- en longklachten kunnen verschillende oorzaken hebben. De meeste hart- en longklachten ontstaan door een slechte leefstijl, maar deze klachten kunnen ook erfelijk zijn. Daarnaast zien we bij Praktijk Kevenaar fysiotherapie patiënten met klachten die terug te leiden zijn naar:

  • chronische stress
  • gebrek aan beweging
  • overgewicht
  • te hoge bloeddruk
  • Covid-19 besmetting

Soorten hart- en long behandelingen

Bij Praktijk Kevenaar fysiotherapie hebben wij jarenlange ervaring in het succesvol behandelen van hart- en longklachten. Voor de behandeling van uw hart- en longaandoening heeft u geen doorverwijzing van uw huisarts nodig. U kunt snel en eenvoudig een afspraak maken via onze website voor een intakegesprek met een van onze fysiotherapeuten die gespecialiseerd is in hart- en longziektes. Tijdens uw afspraak zal de fysiotherapeut samen met u achterhalen wat de oorzaak is van uw klachten en zo het juiste behandelplan voor u opstellen. Onze behandelingen kunnen bestaan uit een of meerdere therapievormen, zoals reguliere fysiotherapie, manuele therapiesportfysiotherapie, personal training en een persoonlijk plan met (thuis)oefeningen.

Iedere patiënt en iedere klacht is anders. Zo vergen hartproblemen een andere aanpak dan longklachten en hebben jongere patiënten met een actieve leefstijl vaak een andere behandeling nodig dan patiënten die weinig bewegen. Binnen onze praktijk werken wij altijd met behandelingen op maat, die passen bij uw leefstijl en dagelijkse activiteiten. Ook wanneer u herstellende bent van een operatie of juist meer wilt gaan bewegen helpen wij u graag om uw doelen te behalen. Onze behandelingen zijn erop gericht om u niet alleen van uw klachten af te laten komen, maar ook om nieuwe klachten te voorkomen.

Wordt uw behandeling vergoed?

Wij hebben afspraken met vrijwel alle zorgverzekeraars in Nederland. In bijna alle gevallen wordt uw behandeling volledig vergoed vanuit uw (aanvullende) zorgverzekering. Heeft u last van hart- en longklachten? Maak dan eenvoudig en snel een afspraak via onze website.