Sportmassage

Wat is sportmassage?

Hoewel de term ‘sportmassage’ wellicht een associatie doet oproepen met sport, is dit type massage niet uitsluiten voor (top)sporters, atleten of patiënten die er een zeer actieve leefstijl op nahouden. Bij Praktijk Kevenaar Fysiotherapie behandelen wij patiënten van alle leeftijden en met uiteenlopende klachten met een sportmassage.

Het verschil tussen een gewone en sportmassage is te herleiden naar het doel van de massage. Een ontspanningsmassage zegt het eigenlijk al: het doel is om het lichaam te laten ontspannen door middel van ontspanningstechnieken. Een sportmassage daarentegen is een zeer krachtige massage, die veel dieper gaat om zo te onderliggende spieren en weefsels te bereiken en los te maken.

Wanneer sportmassage?

Wanneer u aan actieve beweging of sportbeoefening doet is het cruciaal om uw spieren de kans te geven om te herstellen. Voor (top)sporters en atleten geldt dat het niet altijd mogelijk is om binnen de gestelde tijd te herstellen, wanneer er bijvoorbeeld sprake is van een belangrijke wedstrijd of toernooi. Maar ook bij blessures kan een sportmassage een uitkomst bieden om lichaamseigen geneesvermogen een handje te helpen. Ook zetten we sportmassages in om vermoeide spieren te laten ontspannen.

Als u last heeft van lichamelijke klachten of ongemakken die zijn ontstaan door overbelasting, dan kunnen wij deze klachten goed behandelen met dit type massage. Sportmassages kunnen los geboekt worden of een onderdeel zijn van uw totale behandelplan, in combinatie met andere therapievormen. Bij Praktijk Kevenaar Fysiotherapie behandelen wij onder meer patiënten die last hebben van een zweepslag, rug-, schouder– en nekklachten, enkel– en voetblessures en bij spierscheuren- en verrekkingen.

U kunt online een afspraak maken voor een intake met een van onze fysiotherapeuten. En ook voor een losse sportmassage kunt u eenvoudig online een afspraak maken. Tijdens uw afspraak probeert de fysiotherapeut een beter beeld te krijgen van uw leefstijl en/of klachten middels een vraaggesprek.

Is er sprake van een blessure? Dan zal er gedurende de intake gekeken worden of er wel of niet gemasseerd mag worden en een persoonlijk behandelplan opgesteld worden. Dit plan kan bestaan uit meerdere sportmassages, (thuis)oefeningen en andere behandelvormen zoals reguliere of sport fysiotherapie, dry needling, manuele therapie, sportbegeleiding, sport revalidatie en medical taping.

Wordt een sportmassage vergoed?

Praktijk Kevenaar Fysiotherapie heeft contracten en afspraken met bijna alle Nederlandse zorgverzekeraars. In vrijwel alle gevallen wordt uw behandeling volledig vergoed vanuit uw (aanvullende) zorgverzekering. Losse sportmassages vallen echter niet onder de verzekerde zorg. Daarom rekenen wij een eigen bijdrage voor deze behandeling. Heeft u last van een (sport)blessure, acute of chronische klachten? Maak dan eenvoudig en snel online een afspraak via onze website of neem telefonisch contact met ons op.