Nekklachten

Nekklachten

Naast rugpijn zijn nekklachten een van de meest voorkomende lichamelijke klachten in Nederland. Nekklachten kunnen plots ontstaan of chronisch van aard zijn. Door de zeurende en/of stekende pijn en beperking in uw bewegingsvrijheid kunnen deze klachten een flinke belemmering vormen in uw dagelijkse activiteiten. Vanzelfsprekende handelingen, zoals uw hoofd draaien en/of naar boven en beneden bewegen gaat dan moeizaam. In extreme gevallen lukt dit zelfs helemaal niet meer. Gelukkig gaat nekpijn vaak vanzelf weer over. Wanneer uw klachten echter langer aanhouden, is het raadzaam om zo snel mogelijk een afspraak te maken. Bij Praktijk Kevenaar Fysiotherapie hebben we jarenlange ervaring met het succesvol behandelen van nekpijn en het voorkomen van nieuwe klachten.

Hoe ontstaan nekklachten?

De nek bestaat uit verschillende spieren, banden, gewrichten en wervels en vormt de schakel tussen ons hoofd, de rug en ons bovenlichaam. Bovendien heeft de nek de belangrijke taak om ons hoofd te dragen en te laten bewegen. Hierdoor krijgt de nek nogal wat te verduren op een dag. De meeste nekklachten ontstaan door een verkeerde houding of beweging, overbelasting of door een trauma, zoals een whiplash. Ook is langdurig naar een telefoon- of computerscherm staren een steeds groter wordend probleem bij jongeren en patiënten met een kantoorbaan. Door de constante spanning op de nekspieren kan dit op langere termijn zelfs leiden tot hoofdpijn, pijn in uw schouders en rugklachten. Daarnaast zien we bij Praktijk Kevenaar Fysiotherapie patiënten met klachten die terug te leiden zijn naar:

  • een nekhernia
  • langdurig autorijden of zitten
  • een verkeerde houding tijdens het slapen
  • een versleten matras
  • vermoeidheid
  • een verkeerd kussen
  • rugklachten
  • schouderklachten
  • door stress
  • beknelde of vastzittende spieren
  • een ongeval
  • artrose

Soorten nekklachten behandelingen

Voor de behandeling van uw nekklachten heeft u geen doorverwijzing van uw huisarts nodig. U kunt eenvoudig een afspraak maken via onze website. Tijdens uw afspraak vindt er een intakegesprek (anamnese) plaats. Het doel van deze anamnese is om een beter beeld te krijgen bij de ernst en oorzaak van uw klachten, dagelijkse activiteiten en medische voorgeschiedenis. Daarnaast zal de fysiotherapeut uw beweeglijkheid beoordelen om zo tot de juiste behandeling voor uw klacht te komen.

Een behandelplan kan bestaan uit een of meerdere therapievormen, zoals reguliere fysiotherapie, manuele therapie, schouderrevalidatie, (sport)massages, medical taping, dry needling en (thuis)oefeningen. Bij Praktijk Kevenaar werken we uitsluitend met behandelingen op maat. Iedere nekklacht en patiënt is immers anders. Daarnaast zijn onze behandelingen er altijd op gericht om nieuwe nekklachten te voorkomen, door u bijvoorbeeld te adviseren in de juiste (werk)houding.

Wordt uw behandeling vergoed?

Praktijk Kevenaar Fysiotherapie heeft contracten met vrijwel alle zorgverzekeraars in Nederland. In bijna alle gevallen wordt uw nekpijnbehandeling dus volledig vergoed vanuit uw (aanvullende) zorgpakket. Heeft u last van nekpijn en wilt u snel weer klachtenvrij zijn? Maak dan eenvoudig een afspraak met een van onze fysiotherapeuten via onze website.