Personal training

Personal training

Personal training kan een enorme uitkomst bieden wanneer u van plan bent om meer te gaan bewegen, wilt starten met een sport of uw sportprestaties wilt verbeteren. Bij Praktijk Kevenaar Fysiotherapie bieden we personal training aan als onderdeel van uw behandelplan en als los te boeken sessies. Onze sportfysiotherapeuten zijn specialist op het gebied van sport en beweging en helpen dagelijks patiënten van alle leeftijden met personal training. Ook wanneer u herstellende bent van een operatie kan sporten onder begeleiding een waardevolle aanvulling zijn op uw revalidatie traject.

Personal training is voor iedereen die meer zou willen bewegen en/of willen starten met sporten onder begeleiding. Personal training wil eigenlijk zeggen dat u persoonlijke begeleiding krijgt van een professional. Onze sportfysiotherapeuten hebben de kennis, ervaring en opleiding om een persoonlijk bewegingsplan voor u op te stellen, gebaseerd op uw doelen, wensen, belastbaarheid en conditie. Deze vorm van begeleiding houdt in dat u voor een langere periode op eigen niveau sport kunt beoefenen om zo uw doelen kunt bereiken. Deze doelen kunnen gericht zijn op sport, maar ook om uw belastbaarheid te verhogen, algehele gezondheid te bevorderen, fysieke klachten te verminderen, of om lekkerder in uw vel te zitten.

Wanneer personal training?

Beweging is gezond om u mentaal en fysiek fit te voelen. Veel van onze patiënten zouden graag meer willen bewegen, maar missen daarbij een stukje kennis en motivatie. Personal training biedt dan een uitstekende oplossing. Onze sportfysiotherapeuten helpen u gemotiveerd te blijven, ook als het even tegenzit. Sporten onder begeleiding is eigenlijk sporten met een persoonlijke coach of sportmaatje. U sport op uw tempo, op een veilige en verantwoorde manier. Ook wanneer u een sportblessure heeft opgelopen en naar uw oude niveau wilt kan sportbegeleiding een oplossing bieden.

Hoe werkt het?

Wanneer u een afspraak heeft gemaakt vindt er een intake gesprek plaats met een van onze sport fysiotherapeuten. Tijdens de intake probeert de fysiotherapeut in kaart te brengen wat uw persoonlijke doelen, leefstijl, achtergrond, conditie, dagelijkse activiteiten en eventuele acute of chronische klachten zijn. Aanvullend daarop kan de sport fysiotherapeut ook een aantal lichamelijke tests bij u uitvoeren. Dit noemen we ook wel de anamnese. Nadat de anamnese is opgesteld maakt de fysiotherapeut een persoonlijk (sport) behandelplan dat past bij uw huidige situatie, doelen en leefstijl.

Uw persoonlijke (sport)behandelplan omvat het aantal en type sportsessies dat vereist is om uw prestaties te verbeteren en/of om u snel mogelijk van uw lichamelijke klachten af te helpen. Hierbij kun u denken aan het opstellen van een persoonlijk sport- en voedingsschema en massages, leefstijl coaching, medical taping en oefentherapie.

Wordt personal training vergoed?

Praktijk Kevenaar Fysiotherapie heeft contracten en afspraken met zo goed als alle zorgverzekeraars in Nederland, zoals VGZ, CZ en het Zilveren Kruis. In vrijwel alle gevallen wordt personal training volledig vergoed vanuit uw aanvullende zorgverzekering, wanneer dit vereist is voor uw herstel. Heeft u last van een acute blessure, chronische klachten of wilt u uw sportprestaties verbeteren? Maak dan eenvoudig een afspraak met een van onze sport fysiotherapeuten of neem telefonisch contact met ons op.