Leefstijlcoaching

Leefstijlcoaching

Een gezonde leefstijl is belangrijk om u mentaal en fysiek goed te voelen. Soms u kunt u daar wel wat hulp bij gebruiken. Bij Praktijk Kevenaar hebben we jarenlange ervaring in het coachen van patiënten die hun gezondheid willen verbeteren middels leefstijlcoaching. Dit type coaching is voor iedereen die een positieve verandering wil aanbrengen op het gebied van gezondheid, voeding, bewegen, slapen en stress. Dit doen we door samen uw huidige gewoontes stap voor stap te verbeteren om zo uw doelen te behalen.

Wat is leefstijlcoaching?

Veel patiënten hebben het voornemen om hun leefstijl te verbeteren en gezonder te gaan leven door meer te bewegen en beter te gaan eten. Helaas lukt dat niet altijd. Door het gezinsleven, hobby's, sportbeoefening, werk en andere dagelijkse activiteiten schiet het er soms een beetje bij in om een gezonde leefstijl aan te houden. Leefstijlcoaching kan in dat geval een enorme uitkomst bieden. Doordat u persoonlijk begeleid wordt door een van onze fysiotherapeuten heeft u een stok achter de deur om kleine aanpassingen door te voeren in uw leven zodat uw algehele leefstijl verbetert. Dit doen zij door uw gewoontes in kaart te brengen en een persoonlijk plan op te stellen om deze gewoontes in stapjes om te zetten naar gezondere gewoontes. Zo helpen wij patiënten met tips en adviezen die:
beter willen slapen
gezonder willen eten
meer willen bewegen
willen afvallen
meer energie willen
een betere balans zoeken
meer willen ontspannen
van vermoeidheid af willen komen

Hoe werkt het?

Nadat u een afspraak heeft gemaakt vindt er eerst een intake gesprek plaats met een van onze fysiotherapeuten. Tijdens de intake probeert de fysiotherapeut een in kaart te brengen wat uw persoonlijke leefstijl, achtergrond, conditie, dagelijkse activiteiten, doelen en eventuele lichamelijke klachten zijn. Dit noemen we ook wel de anamnese. Nadat de anamnese is opgesteld maakt de fysiotherapeut een persoonlijk plan dat past bij uw huidige situatie, doelen en leefstijl. Zo kan uw plan bestaan uit een persoonlijk sport- en voedingsschema, sportbegeleiding en personal training sessies.

Wordt leefstijlcoaching vergoed?

Praktijk Kevenaar Fysiotherapie heeft contracten en afspraken met zo goed als alle zorgverzekeraars in Nederland, zoals VGZ, CZ en het Zilveren Kruis. In vrijwel alle gevallen wordt leefstijlcoaching volledig vergoed vanuit uw aanvullende zorgverzekering, wanneer dit vereist is voor uw gezondheid. Heeft u hulp nodig bij het verbeteren van uw leefstijl of last van lichamelijke klachten? Maak dan eenvoudig een afspraak via onze website met een van onze sport fysiotherapeuten of neem persoonlijk contact met ons op.