Voedingsbegeleiding

Voedingsbegeleiding

Gezonde voeding is belangrijk voor uw fysieke en mentale gezondheid. Voor sommige patiënten is het helaas niet altijd duidelijk wat gezonde voeding precies inhoudt en hoe zij een gezonder voedingspatroon kunnen creëren. Bij Praktijk Kevenaar Fysiotherapie zijn we gespecialiseerd in voedingsbegeleiding om zo uw algehele gezondheid te verbeteren en u te helpen met een gezonder eet- en leefpatroon te ontwikkelen. Voedingsbegeleiding kan ingezet worden als aanvulling op uw reguliere fysiotherapie behandeling of wanneer u een extra steuntje in de rug nodig heeft om uw eet- en leefgewoontes te verbeteren. Ook helpen wij patiënten die moeten revalideren of herstellende zijn van een operatie door hen praktische tips en adviezen te geven over een gezond voedingspatroon.

Bij Praktijk Kevenaar Fysiotherapie zien we het lichaam en de geest niet afzonderlijk, maar als één geheel. Veel lichamelijke en geestelijke klachten kunnen opgelost worden door het eten van de juiste voeding. Ieder lichaam en ieder mens is anders. Dit betekent dat de juiste voeding ook per persoon scheelt. Een topatleet heeft weer andere voeding nodig dan iemand die er een inactieve leefstijl op nahoudt. Bij voedingsbegeleiding kijken we samen naar uw leefstijl, eetpatroon, klachten en algehele gezondheid om zo tot een optimaal voedingspatroon te komen.

Wanneer voedingsbegeleiding?

Voedingsbegeleiding is een uitkomst voor iedereen die een gezonder eetpatroon wil ontwikkelen en daar hulp bij kan gebruiken. Dit kan zijn omdat u wilt afvallen, juist wilt of moet aankomen, meer wilt gaan sporten, last heeft van een te hoge bloeddruk of doordat u een ingrijpende operatie of ziekte heeft doorstaan. Soms kan voedingsbegeleiding dus ook ingezet worden als onderdeel van een revalidatietraject, zoals wanneer u herstellende bent van Covid. Onze fysiotherapeuten kijken samen naar uw doelen en welke (kleine) aanpassingen u kunt maken om een gezondere voedingsgewoontes te ontwikkelen. Ook zetten wij voedingsbegeleiding bij patiënten die:
gezonder willen leven
(meer) plantaardig willen eten
een koolhydraatarm dieet overwegen
hun conditie willen verbeteren
een vitaminetekort hebben
zich energieker willen voelen
van hun vermoeidheid af willen komen

Hoe werkt het?

Wanneer u een afspraak heeft gemaakt, vindt er een intakegesprek plaats met een van onze fysiotherapeuten die gespecialiseerd is in voedingsbegeleiding. Tijdens dit intakegesprek probeert de fysiotherapeut een beter beeld te krijgen van uw leefstijl, achtergrond, gezondheid, conditie, voedingspatroon en eventuele mentale of fysieke klachten. Daarnaast kunnen er een aantal tests en lichamelijk onderzoek worden uitgevoerd, zoals een fitheidstest. Nadat de intake is afgerond zal de fysiotherapeut samen met u kijken wat het beste plan van aanpak is. Hierbij kunt u denken aan een leefstijlcoaching traject met een persoonlijk voedingsschema, aantal sportsessies en/of andere fysiotherapie behandelingen.

Wordt voedingsbegeleiding vergoed?

Praktijk Kevenaar Fysiotherapie heeft contracten en afspraken met vrijwel alle Nederlandse zorgverzekeraars. In bijna alle gevallen wordt uw voedingsbegeleiding volledig vergoed vanuit uw aanvullende zorgverzekering wanneer dit vereist is voor uw behandeling of herstel. Heeft u hulp nodig bij het verbeteren van uw gezondheid of ontwikkelen van een gezond voedingspatroon? Maak dan eenvoudig een afspraak via onze website of neem telefonisch contact met ons op.