Handklachten

Handklachten

Handklachten en polsaandoeningen zijn een van de meest voorkomende lichamelijke klachten in Nederland. Deze klachten kunnen plots ontstaan of chronisch van aard zijn. De zeurende en/of stekende pijn zorgt er vaak voor dat uw bewegingsvrijheid beperkt wordt en een flinke belemmering vormen in uw dagelijkse activiteiten. Vanzelfsprekende handelingen zoals een glas oppakken, uw telefoon bedienen of typen op uw laptop gaan dan moeizaam. Ook het bewegen van uw vingers en buigen van uw polsen zijn dan pijnlijk en in extreme gevallen haast niet meer mogelijk.

In veel gevallen is er sprake van overbelasting en gaan uw handklachten of de pijn in uw pols(en) vaak vanzelf weer over. Wanneer uw klachten echter langer aanhouden is het raadzaam om zo snel mogelijk een afspraak te maken zodat we u snel van uw klachten af kunnen helpen. Bij Praktijk Kevenaar Fysiotherapie hebben we jarenlange ervaring met het succesvol behandelen van handklachten en polsaandoeningen en het voorkomen van nieuwe klachten.

Hoe ontstaan handklachten?

We gebruiken onze handen en polsen vrijwel constant en staan in constante verbinding met onze armen en schouders. Hierdoor krijgen onze handen en polsen nogal wat te verduren op een dag. De meeste klachten ontstaan dan ook door een verkeerde houding of beweging, overbelasting of door een trauma. Ook is langdurig op een laptop werken, of een verkeerde werkhouding aannemen een grote boosdoener. Wanneer hand- en polsklachten onbehandeld blijven kunnen ze zelfs leiden tot arm, nek– en rugklachten. Bij Praktijk Kevenaar zijn wij gespecialiseerd in handfysiotherapie en behandelen wij met klachten die terug te leiden zijn naar:

  • artrose
  • langdurig in een verkeerde houding werken
  • reuma
  • een verkeerde beweging
  • stress
  • trauma
  • gewrichtsonstekingen
  • Carpaal Tunnel Syndroom
  • polsinstabiliteit
  • een operatie

Soorten handklachten behandelingen

Voor de behandeling van uw handklachten heeft u geen doorverwijzing van uw huisarts nodig. U kunt eenvoudig een afspraak maken via onze website. Tijdens uw afspraak vindt er een intake gesprek (anamnese) plaats. Het doel van deze anamnese is om een beter beeld te krijgen bij de ernst en oorzaak van uw klachten, dagelijkse activiteiten en medische voorgeschiedenis. Daarnaast zal de fysiotherapeut uw beweeglijkheid beoordelen om zo tot de juiste behandeling voor uw klacht te komen.

Een behandelplan kan bestaan uit een of meerdere therapievormen, zoals reguliere fysiotherapie, manuele therapiemedical taping, dry needling en (thuis)oefeningen. Ook beschikken we over de mogelijkheid om een echografie te maken om zo onderliggende structuren en weefsels in beeld te krijgen. Een van meest effectieve behandelingen tegen hand- en polsproblemen is handfysiotherapie. Bij Praktijk Kevenaar werken we uitsluitend met behandelingen op maat. Iedere pols- en handklacht en patiënt is immers anders. Daarnaast zijn onze behandelingen er altijd op gericht om nieuwe te voorkomen, door u bijvoorbeeld te adviseren in de juiste (werk)houding.

Wordt uw behandeling vergoed?

Praktijk Kevenaar Fysiotherapie heeft contracten met vrijwel alle zorgverzekeraars in Nederland. In bijna alle gevallen wordt de behandeling van uw pols- en handklachten dus volledig vergoed vanuit uw zorgpakket. Heeft u last van klachten en wilt u snel weer pijnvrij zijn? Maak dan eenvoudig een afspraak met een van onze fysiotherapeuten via onze website.